Politika zasebnosti

Pravila varovanja osebnih podatkov ali politika zasebnosti

Zaupanje strank v našo ponudbo prehranskih dopolnil in zaupanje o varovanju podatkov vseh strank/kupcev je osnova za uresničevanje poslanstva našega podjetja:

BioEsenca d.o.o.

1000 Ljubljana

Slovenija

 

Skladišče:

Kardeljeva ploščad 11a

1000 Ljubljana

Slovenija

 

S pravili varovanja osebnih podatkov ali s politiko zasebnosti opisujemo

  • podatke, ki jih potrebujemo in zbiramo o strankah/kupcih/potrošnikih (odslej: uporabnik), da lahko izvršujemo njihova naročila/nakupe
  • kako podatke uporabljamo in varujemo ter
  • kako lahko popravite ali posodobite ali izbrišete svoje

Pri tem ravnamo skladno z evropskimi in slovenskimi pravili, ki urejajo varovanje osebnih podatkov:

  • UREDBA (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES oziroma Splošna uredba EU o varstvu podatkov (Kratica za to direktivo je angl. GDPR - General Data Protection Regulation), na povezavi https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=SL
  • Splošna uredba EU o varstvu podatkov postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v državah članicah EU, nekatera vsebinska in postopkovna vprašanja pa lahko posebej uredijo države članice. Navedeno bo urejal ZVOP-2.Predlog ZVOP-2,ki je trenutno še v zakonodajnem postopku.
  • ZAKONO ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJAH (ZEKom-1) na povezavi: http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO6405

Vrste podatkov, ki jih pridobimo od vas

·        Ime in priimek

·        E-mail naslov

·        Naslov(-i) za dostavo

·        Telefonsko številko za obveščanje o dostavi

·        Naziv firme oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)

·        Davčo številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)

·        Podatki o načinu plačila (plačilna kartica, TRR, po povzetju, PayPal).

Podatki, ki jih zbiramo, ko obiščete naše spletno mesto, si ogledate naše spletne oglase ali promocije:

Uporabljamo piškotke in druge tehnologije za zbiranje informacij, ko obiščete naša spletna mesta, si ogledate naše spletne oglase ali uporabljate naše druge storitve. Zberejo se lahko podatki:

·        IP naslov

·        Povezave, ki jih kliknete

·        E-poštna sporočila BioEsenca d.o.o., ki jih odprete

·        Nameščen operacijski sistem

·        Brskalnik

·        Čas porabljen na strani

Ti navedeni anonimni podatki so shranjeni ločeno od osebnih podatkov in v nobenem primeru niso povezani z vašimi osebnimi podatki, kar pomeni, da ni mogoča nobena povezava s posamezno osebo.

Kako BioEsenca uporablja te zbrane podatke

Zbrane podatke uporabimo, da opravimo zlasti naslednje poslovne aktivnosti:

  • Odgovorimo na vaša vprašanja ali na vaše zahteve
  • Pošljemo naročene izdelke ali zaprošene informacije
  • Obdelamo plačilo nakupa in zagotovimo dostavo
  • Ustvarimo ali pomagamo upravljati vaš račun naše spletne trgovine
  • Zavarujemo se pred morebitnimi goljufivimi transakcijami ali jih prepoznamo
  • Pošiljamo vam e-poštna sporočila z informacijami o izdelkih in drugo vsebino, za katero menimo, da bi vas lahko zanimali, in storitvah, pod pogojem, da ste predhodno soglašali.
  • Razvijamo in zagotovimo oglaševanje, prilagojeno vašim interesom, vključno z oglaševanjem na podlagi zanimanja, če ste potrdili takšno neposredno trženje.
  • Prilagodimo vašo izkušnjo na naših spletnih mestih s predstavitvijo izdelkov in informacij po vašem zanimanju.
  • Analiziramo uporabo naših izdelkov, storitev in oglaševanja.
  • Omogočamo vam, da sodelujete pri naši uporabi družbenih omrežij (Facebook, Instagram,…)
  • Uveljavljamo naše Pogoje poslovanja ter izvajamo naše poslovanje.

Izmenjava informacij z drugimi osebami

Vaše osebne in druge podatke izmenjujemo le s poslovnimi partnerji oziroma našimi izvajalci, ki sodelujejo z nami pri izvajanju našega poslovanja in so z naše strani zavezani k uporabi podatkov le za namen izvajanja z nami dogovorjenih poslovnih aktivnosti. Podatke tako izmenjujemo z

  • izvajalci plačil (banka, pošta, PayPal);
  • dostavljavci naročenega blaga (pošta, DPD in drugi dostavljavci paketov)
  • sodelujočimi pri skladiščenju in odpremi blaga;
  • računovodskim servisom;
  • gostiteljem našega spletnega mesta oziroma naše e-pošte
  • z izvajalci računalniških storitev za naš informacijski sistem in
  • izvajalci marketinških aktivnosti, če jih pooblastimo, da jih izvajajo v našem imenu.

Vse prej navedene sodelujoče osebe v izvajanju naših poslovnih aktivnosti k varovanju v našem imenu zbranih informacij oziroma osebnih podatkov o naših uporabnikih zavezujejo isti predpisi kot BioEsenco d.o.o.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi tedaj, ko je to določeno s predpisi oziroma zahtevajo pooblaščeni državni organi (inšpekcije). 

Obdobje hranjenja osebnih podatkov

Osebne podatke hranimo skladno s pravili 15. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Tako osebne podatke hranimo toliko časa, kot je potrebno za izpolnjevanje namenov, za katere jih pridobimo in uporabljamo oziroma toliko časa kot zahtevajo davčni in računovodski predpisi.

Skladno s 15. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov mora BioEsenca  d. o.o.  kot upravljavec podatkov posamezniku na njegovo zahtevo (1) podati potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, (2) omogočiti vpogled ali posredovati reprodukcijo teh osebnih podatkov, torej zagotoviti dostop do njihove vsebine in (3) kadar je temu tako, tudi naslednje informacije:

  1. namene obdelave;
  2. vrste zadevnih osebnih podatkov;
  3. uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki,
  4. kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
  5. obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
  6. pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
  7. kadar osebni podatki niso zbrani pri posamezniku, na katerega se ti nanašajo, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;
  8. obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

BioEsenca d.o.o. osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika, ki jih je posredoval, razen če predpisi ne določajo drugače.

Zbrani in neosebni podatki

Za poslovne namene BioEsence delimo združene in/ali anonimne podatke, ki vas ne identificirajo. Na primer, lahko razkrijemo število obiskovalcev spletnih mest, povprečno višino nakupa ipd. Zbrane in/ali anonimne podatke lahko delimo tudi z našimi poslovnimi partnerji za naše poslovne namene.

Vaše izbire in dostop do vaših informacij in nadzora

Promocijska e-poštna sporočila podjetja BioEsenca d.o.o. lahko prenehate prejemati tako, da sledite navodilom za odjavo v vsakem takem sporočilu, ki ga prejmete. Če se želite odjaviti od naših novic, kadar koli prilagodite svojo nastavitev v svojem računu ali neposredno na povezavi v »nogi« e-maila. Druga možnost je, da se obrnete na našo pomoč strankam po telefonu ali pošti (info@bioesenca.si) z zahtevo, da vas odjavimo od prejemanja naših novic.

 

Upoštevali bomo vašo zahtevo, da vam prenehamo pošiljati promocijsko e-pošto in besedilna sporočila podjetja BioEsenca. Vendar vam lahko še naprej pošiljamo sporočila, povezana s storitvijo nakupa, kot so e-poštna sporočila, ki potrjujejo nakupe preko našega spletnega mesta. Podatke lahko hranimo za vodenje evidenc, na primer za zagotovitev, da smo izpolnili zahteve potrošnikov, da jim ne pošiljamo določenih vrst sporočil. 

Mobilna besedilna sporočila 

BioEsenca d.o.o. ali naši dostavljavci vam lahko pošljemo tudi mobilna besedilna sporočila (SMS) s ciljem, da vam naročilo zagotovimo čim hitreje in učinkoviteje.  

 

Spreminjanje in brisanje vaših podatkov

 

Omogočamo vam, da ažurirate svoje podatke. BioEsenca omogoča dostop do ogleda ali posodobitve osebnih podatkov, ki ste jih navedli ob spletni registraciji.

Ponujamo vam možnost izvajanja določenih kontrol in izbir v zvezi z našo obdelavo vaših podatkov, ki vključuje:

  • Svojo registracijo lahko popravite in posodobite. Če želite lahko posodobite svojo nastavitev v svojem računu ali nas kontaktirate za pomoč na info@bioesenca.si.
  • Registrirani uporabniki lahko prekličete ali ponovno date soglasje za prejemanje elektronskih sporočil v svojem računu pod Naročnina na e-novice ali s pisno zahtevo na info@bioesenca.si, če naša obdelava vaših osebnih podatkov temelji na predhodni odobritvi.
  • Zahtevate lahko, da BioEsenca osebne podatke trajno izbriše s pisno zahtevo na info@bioesenca.si, tako da v celoti izbriše uporabniški račun ter od tretjih oseb, s katerimi smo morebiti podatke delili, zahtevamo, da storijo enako. Celoten uporabniški račun in vse svoje podatke lahko izbrišete tudi sami v svojem računu pod Orodja varovanja zasebnosti – Izbriši račun.

Če stopite v stik z nami preko e-mail info@bioesenca.si, bomo morali zaradi varnosti preveriti vašo identiteto. Spremembe lahko trajajo do 14 dni, preden postanejo aktivne.

Če menite, da smo kršili katero koli pravico o varovanju osebnih podatkov, lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu v Sloveniji.

Piškotki in druge tehnologije

Podatke, zbrane s piškotki, uporabljamo, da se vas računalniški sistem zapomni, da se lahko prijavite v uporabniški račun, in vaše nastavitve, da vam zagotovimo oglase, ponudbe ali drugo vsebino, prilagojeno vašim interesom, in da ocenimo, kako se uporabljajo naša spletna mesta. Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete v nastavitvah brskalnika. Če želite izvedeti več, si oglejte nastavitve piškotkov, ki so na voljo v vašem določenem spletnem brskalniku(-ih). Piškotke lahko naknadno spremenite/nastavite v svojem računu pod Orodja za varovanje zasebnosti.

 

Oglasi na podlagi zanimanja

Za prikazovanje oglasov na podlagi zanimanja uporabljamo podatke, kot so vaše interakcije s spletnimi mesti, vsebino ali storitvami BioEsence. Podatkov, ki vas sami identificirajo, kot je ime ali e-poštni naslov, ne uporabljamo za prikazovanje oglasov na podlagi zanimanja.

Kot je običajno v oglaševalski dejavnosti, uporabljamo piškotke, slikovne pike in druge tehnologije (skupaj »piškotki«), ki nam omogočajo razumevanje učinkovitosti oglasov na podlagi zanimanja, ki vam jih prikazujemo, tako da merimo, katere oglasi so bili klikani ali si ogledani in da vam zagotovimo bolj uporabne in ustrezne oglase. Na primer, če vemo, kateri oglasi so prikazani v vašem brskalniku, smo lahko previdni, da istih oglasov ne prikažemo večkrat.

 

Sodelovanje s tretjimi osebami za prikaz internetnih oglasov

Sodelujemo s tretjimi osebami, kot so oglaševalci, založniki, socialnimi omrežji, iskalniki (npr. Google), oglaševalskimi podjetji, ki delajo v svojem imenu, da izboljšamo ustreznost oglasov, ki jih prikazujemo. Pri zagotavljanju oglasov na podlagi zanimanja ne povezujemo vaših interakcij na nepovezanih spletnih mestih s podatki, ki vas sami identificirajo, kot je ime ali e-poštni naslov, in ne posredujemo nobenih takšnih informacij oglaševalcem ali spletnim mestom tretjih oseb, ki prikazujejo naše oglase na podlagi zanimanja. Oglaševalci in druge tretje osebe lahko domnevajo, da so uporabniki, ki komunicirajo z oglasom ali vsebino na podlagi zanimanja ali kliknejo nanj, del skupine, na katero je oglas ali vsebina usmerjena (na primer uporabniki na določenem geografskem območju ali uporabniki, ki so kupili ali brskali za prehranskimi dopolnili).

Spletna zasebnost otrok

Na spletu ne nameravamo zbirati osebnih podatkov ne polnoletnih oseb.

 

Vprašajte nas

Če imate vprašanja ali skrbi glede varovanja vaše zasebnosti, se obrnite neposredno na BioEsenco preko Kontaktnega obrazca ali nam pišite na info@bioesenca.si.

 

Spremembe pravil o zasebnosti

Kadar bomo objavili spremembe teh pravil o zasebnosti, bomo navedli datum začetka veljavnosti sprememb. Če bomo naredili kakršne bistvene spremembe teh pravil o zasebnosti, vas bomo o tem obvestili z e-pošto na e-poštni naslov, ki ste nam ga posredovali nazadnje, ali z objavo obvestila o spremembah na tem spletnem mestu.

Zadnji pregled: 7. oktober 2021.

 

 

 

 

"Ko si zdrav, imaš tisoč želja. Ko zboliš, imaš le eno."
kitajski pregovor
^


     

Copyright © 2022 BioEsenca d.o.o. Vse pravice pridržane.