Koencim Q10 in Rak

Boljši rezultati zdravljenja in izboljšanje tolerantnosti na kemoterapijo

Eden od razlogov, da kemoterapija ne ozdravi več rakavih obolenj je tudi ta, da njena toksičnost omejuje odmerke. Četudi raka počasi uniči, je lahko škoda, ki jo povzroči kemoterapija na zdravih celicah tako huda, da posledično imunski sistem oslabi, kar pušča bolnike dovzetne za smrtno nevarne infekcije.

Na srečo raziskave kažejo, da lahko koencim CoQ10 (CoQ10) ponudi kritično podporo tistim, ki se borijo z rakom, vključno z izboljšanjem prenašanja kemoterapije in zmanjšanjem negativnega vpliva, ki ga ima kemoterapija na imunski sistem. Poleg tega dokazi kažejo, da lahko CoQ10 pomaga,da kemoterapevtska zdravila delujejo učinkoviteje preko več mehanizmov.

 

kaj morate vedeti: koencim q10 in rak

√ Koencim Q10 je bistveno hranilo, ki ga najdemo v vseh tkivih telesa; je tesno vključen v sisteme, s katerimi celice pretvarjajo molekule goriva v koristno energijo.

√ Zaradi same strukture  CoQ10 (v obliki ubikinola) deluje kot močan antioksidant, ki uničuje smrtonosne proste radikale preden lahko le ti povzročijo škodljive učinke.

√ Nove študije kažejo, da lahko CoQ10 zaustavi oz. upočasni rast tumorjev in zaščiti zdravo tkivo pred škodo, ki jo povzroči kemoterapija na način, da blokira proste radikale in vnetne citokine, medtem ko simultano spodbuja delovanje imunskega sistema in proizvodnjo energije v zdravih celicah.

√ CoQ10 se že več let uporablja za spodbujanje zdravja možganov in v primerih kardiovaskularnih bolezni. Njegova uporaba se je izkazala za varno v skoraj vseh odmerkih.  

 

 

kaj morate vedeti: UBIkinol: najbolj napredna obilka coq10

Oblika ubikinol CoQ10 je bila kot prehransko dopolnilo prvič predstavljena leta 2006. Ubikinol je elektronski donor, ki lahko nevtralizira nevarne proste radikale takoj po zaužitju – v nasprotju z ubikinonom (edina oblika CoQ10, ki je bila na razpolago do leta 2006). Ubikinol ne potrebuje biokemične aktivacije po tem, ko pride v telo. Ubikinol nudi najbolj biodostopen CoQ10, ki ga danes poznamo.